Kėngėtarja, Vesa Luma, rrėfen pėr herė tė parė pėr historinė e saj tė dashurisė me regjisorin Genc Dobroshi dhe pėr miqėsinė e veēantė qė ka me motrėn e tij, aktoren e njohur, Arta Dobroshi. Nė festivalin Netėt e Klipit nė Tiranė, atė nuk e shoqėronte Genci, sepse ky kishte zgjedhur kėsaj radhe pėr tė qenė pranė sė motrės nė Kanė, ku Arta konkurronte pėrkrah Angelina Jolie. Vesės natyrisht nuk do ti ngelej qejfi aspak, sepse Arta ėshtė mikja e saj mė e mirė.
I DASHURI IM BRUN
Ėshtė 30 vjeē, brun dhe qė asnjėherė nuk ka qenė i martuar. Vesa thekson kėtė fakt duke qeshur, pėr tė hedhur poshtė thashethemet qė se lėnė rehat. Sepse realisht ėshtė vetėm i dashuri im. Me Gencin, u njohėm 3 vite mė parė, nė njė studio regjistrimi nė RTK pėr aktivitetet televizive tė Vitit tė Ri, por nė tė vėrtetė u lidhėm njė vit mė vonė. Ai mė vardisej natyrisht, por dhe unė e ndihmova shumė, qė lidhja tė bėhej realitet. Tani nuk kemi asnjė plan, thjesht dashurohemi, por e rėndėsishme ėshtė qė ndihemi mirė. Dikur ai punonte nė televizion si regjisor, tashmė drejton njė agjenci marketingu nė Kosovė dhe
kėshillat qė i jep Vesės janė: Qėndro profesioniste dhe e aftė pėr tė fituar.
GENCI, VĖLLAI I ARTĖS DHE KUSHĖRIRI I SHPAT DEDĖS
Ajo i ka miq tė dy. Arta pėrveē njė aktore shumė e mirė, ėshtė dhe mikja ime me tė cilėn ruaj njė shoqėri tė sinqertė, tregon Vesa. Dhe natyrisht, tė dyja presin kėshilla dhe ide nga ai, sidomos pėr mėnyrėn se si tė marketojnė
veten me profesionalizėm. Janė shumė tė lidhur me njėri-tjetrin, dhe Arta si mė e vogėl qė ėshtė, e pyet pėr gjithēka dhe ia dėgjon fjalėn. Ata janė tre fėmijė dhe jam e lumtur qė janė familje artistėsh. Kėngėtari i ri Shpat Deda, ėshtė djali i dajės sė tyre dhe kėshtu sė bashku bėhemi njė shoqėri e mirė artistėsh,
shprehet Vesa.
VESA NĖ TIRANĖ
E shohim shumė shpesh tė shkojė nė Tiranė. Mesa duket ajo nuk lė aktivitet dhe koncert pa qenė e pranishme. Ēėshtė e vėrteta jam mė shumė atje e pranishme sesa nė Prishtinė. Miqėsia qė ka krijuar, ėshtė e konsoliduar qė nga pjesėmarrja nė Ethet e sė premtes.
MES MUZIKĖS DHE GAZETARISĖ
Mes muzikės dhe gazetarisė, vėshtirė tė qėndrojnė kėto dy profesione bashkė. Ajo pohon se ėshtė e vėrtetė, qė vazhdon ta bėjė punėn e gazetares nė Radio Televizionin e Kosovės. Do tė jem prezente nė ekran me njė emision shou televiziv me tė ftuar, qė do tė transmetohet shumė shpejt nė ekranin e Radio Televizionit tė Kosovės.
ARTA DOBROSHI
Ėshtė njė shoqe shumė e mirė pėr mua. Shumė e talentuar dhe femėr interesante. Ajo e respekton tė dashurin tim dhe dėgjon pėr ēdo gjė.
SHPAT DEDA
Ėshtė shumė i talentuar, kushėriri i Gencit, ai plotėson spektrin e Dobroshėve
si familje artistėsh.
GENC DOBROSHI
Ska qenė asnjėherė i martuar. Dashurohemi, pa bėrė plane. Ai mė kėshillon
tė jem profesioniste dhe e aftė pėr fituar