Belushi: Nё Shqipёri kam ngrёnё byrekun mё tё shijshёm
Aktori hollywoodian me prejardhje shqiptare, Jim Belushi, kёto ditё ka vizituar vendin e paraardhėsve tё tij nё Shqipёri, ku pėrveē emocioneve ka veēuar edhe byrekun e shijshėm.
Belushi, i shoqėruar edhe nga vėllai i tij, janė pritur nё mёnyrё madhėshtore nga banorёt e fshatit tё Devollit, Qytezė, ku ka lindur i ati i tij, vend ky i njohur pёr emigrimin e banorёve drejt Shteteve tё Bashkuara tё Amerikёs.
Gjatё njё interviste pёr televizionin Alsat, aktori me famё botėrore ka thёnё se pėrveē ngrohtёsisё qё i kanё ofruar banorёt, njё gjё tjetėr qё do ti mbetet nё kujtim ёshtё byreku.
Tё gjithё atje ishin aq tё mrekullueshėm. Kishin pėrgatitur njё drekё tё shijshme. Dhe byreku, ka qenё byreku mё i mirё qё kam ngrёnё ndonjёherё. Dёshiroj qё gjyshja ime nё qiell tё mё falё pёr kёtё qё po them, ka thёnё Belushi.
Edhe pse ka luajtur nё shumё filma nga ku edhe ka marrё famėn qё gёzon, Belushi thotė se teatri ёshtё sёrish nё zemrėn e tij.
Nuk ka gjё mё emocionuese se sa tё qėndrosh nё skenё dhe tё dėgjosh tё tjerёt tё qeshin. Vёmendjen tёnde e kaplon nga fillimi nё fund qeshja. Kjo ёshtё fenomenale dhe magjike, ka shtuar aktori.