Ylker Baliu kėngėtari qė po shndėrrohet edhe nė stilist
I pėrshkruar si talent qė premton shumė, i cili pėr njė kohė tė shkurtėr filloi tė pushtonte zemrat e adhuruesve tė muzikės si nė vendlindjen e tij, Maqedoni, ashtu edhe nė Shqipėri e Kosovė, kėngėtari Ylker Baliu, nė kohėn e fundit sikur ėshtė zhdukur nga skena muzikore.
Megjithatė, Telegrafi ka rėnė nė gjurmėt e tij, dhe ka zbuluar se, Ylkeri pėr momentin ėshtė duke e perfeksionuar edhe njė profesion tjetėr styling-un.
Nė vijim, nga njė intervistė e shkurtėr tė realizuar me Ylkerin, do tė mėsoni mė shumė, se ku ėshtė ai, me ēfarė merret, dhe cilat janė planet e tij tė mėtutjeshme.
Telegrafi: Ku ėshtė zhdukur Ylkeri nė kohėn e fundit dhe me ēka merret?
Ylkeri: Po ėshtė e vėrtetė nė kohėn e fundit nuk kam qenė gjithaq prezent nėpėr emisionet televizive dhe intervista, vetėm pėr faktin se jam i zėnė me shkollim. Pėr momentin jam duke studiuar styling-un nė Beograd.
Telegrafi: Ylkeri dhe muzika ku takohen sot?
Ylkeri: Sa i pėrket anės muzikore, atė natyrisht nuk e kam harruar dhe sapo tė kthehem nė Maqedoni, do ta lansojė singlin tim tė radhės, bashkė me video-klip, qė do tė jetė njė pilot-kėngė. Pėrkundėr faktit qė nuk kam shumė kohė ti pėrkushtohem muzikės, kėtė gjė dua ta realizojė, qė tju tregojė njerėzve se nuk kam dhėnė dorėheqje prej muzikės.
Telegrafi: Diēka rreth video-klipit dhe kėngės a do tė jetė e ngjashme me hit-kėngėn tuaj Ah sa kam gabu, apo do tė ketė ndonjė ndryshim tė zhanrit?
Ylkeri: Video-klipi do tė xhirohet nė Beograd nė bashkėpunim me kompaninė Fabrika Production, ndėrsa kėnga do tė jetė sėrish njė baladė, e stilit - Ah sa kam gabu...
Telegrafi: Ēka tė shtyri tė merresh edhe me profesionin e styling-ut?
Ylkeri: Njė kohė tė gjatė kam menduar tė hapja sallonin tim nė Maqedoni. Edhe pse kisha prirje pėr kėtė profesion, primaren se kisha shkollėn ndėrsa shumė e shumė njerėz mė kanė kaluar nėpėr duar, duke i rregulluar nė mėnyrė amatore por ēdoherė me sukses. Tashmė i shoh punėt ndryshe, ngase kemi seminare e gjėra tė tilla dhe shpresoj qė, nė njė tė ardhme do tė bėhem stilist dhe fotograf i mirė po kėtė tia lėmė kohės, ndaj nuk dua tė premtoj shumė.
Telegrafi: Ēka konsideroni si sukses tė deritashėm nė karrierė?
Ylkeri: Jam shumė krenar qė me pak punė kam arritur diēka. Pjesėmarrja ime nė TOP-FEST dhe POLI-FEST ka qenė e paplanifikuar, ndėrsa me idetė e motrės time kam shkuar dhe me sukses kam kaluar nė te dy festivalet. Ka shumė kėngėtar qė kanė spote dhe albume, mirėpo qė nuk mbulohen nga mediumet.
Unė i falėnderohem zotit qė mė ka dhėnė zėrin, ndėrsa motrės time pėr pėrkushtimin e saj ngase pa ndihmėn e saj sot nuk do tė isha bėrė kėngėtar, e as nuk do tė nisesha nė rrugėn e stilizimin. Pra i tėrė suksesi im lidhet me mundin dhe angazhimin e motrės time.
Telegrafi: Diēka rreth planeve tė mėtutjeshme?
Ylkeri: Planet e mia si e para tė kem shėndet dhe lumturi nė jetė, e pastaj vijnė gjėrat tė tjera. Normal me punė dhe mund pas pak kohe do tė kthehem nė Maqedoni, ku do tė angazhohem seriozisht nė muzikės - siē e thash edhe mė herėt. Po ashtu do tė vazhdojė edhe profesionin e ri tė cilin e dua shumė styling-un.